zaterdag 13 juni 2015

Een noodkreet, een drama en wij kijken toe (of weg)



En wat doet de wereld?


Refugees who have fled from ISIS and arrived in Ankawa, in the northern part of Erbil, Iraq. Credit: www.ankawa.com.

vluchtelingen uit Mosul  en andere gebieden.


New York, NY, 13 juni 2015 / 07:43 ( Aan de Kerk in Nood ) .- 

Een vooraanstaande Iraakse prelaat heeft  de wereldregeringen opgeroepen om hun inspanningen om ISIS verslaan en het land en sommige van het  onroerend goed te herstellen 

120.000 verbannen  Iraakse christenen. herdenken de eerste verjaardag van de inname van Mosul door ISIS. De Syrisch-katholieke aartsbisschop Yohanna Mouche riep de "mensen die de verantwoordelijkheid" dragen op,  om aan de redding van de verdreven christelijke gemeenschappen te werken, en hij voegde eraan toe, dat ze reeds lang naar huis hadden moeten kunnen weerkeren. 

In een interview met de internationale katholieke hulporganisatie Kerk in Nood, zei de aartsbisschop dat een militaire actie de "beste oplossing." is "Wij vragen iedereen om de druk uit te oefenen op de mensen die verantwoordelijkheid hebben om de [steden en dorpen] te bevrijden zodra mogelijk, zodat de mensen kunnen terug te komen en in vrede leven in hun huizen en doorgaan met hun leven,"

De opmerkingen van de aartsbisschop weerspiegelt de voortdurende frustratie van een aantal topambtenaren van het Midden-Oosten en geestelijken over wat zij zien als de terughoudendheid van het Westen  Een beweging leiders in de Kerk zoals voor kort aartsbisschop Mouche zei ook dat als het Westen niet in staat is om haar inspanningen te verdubbelen in de strijd tegen ISIS, moet het zijn deuren voor christenen en andere minderheden asielzoekers openen.

"Ik doe een beroep op de internationale gemeenschap: als ze ons niet kunnen beschermen, dan moeten zij hun deuren openen en ons helpen een nieuw leven ergens anders te beginnen," zei hij, maar hij voegde toe dat "we liever . in Irak blijven en hier worden beschermd " 

Sprekend over zijn eigen ontberingen, zei de prelaat: "Ik ben als iemand die droomt of dronken is. Ik kan niet begrijpen wat er gaande is om me heen. Het is een nachtmerrie. " 

Gevraagd naar talrijke meldingen van de vernietiging van religieuze artefacten, Kerken, en gebouwen in Mosul, zei hij zijn contacten met de stad waren doorgesneden. 

Maar hij bevestigde dat "al ons erfgoed is in Mosul, en in Qaraqosh," op de Nineveh vlakte. Hij uitgekozen het klooster van St Behnam, die dateert uit de vierde eeuw na Christus dateert. Het klooster zou gedeeltelijk verwoest zijn  door ISIS. "We hebben geen nieuws over onze kerken en kloosters, want we hebben niemand meer in Mosul te rapporteren over het," de aartsbisschop gesloten.


Geen opmerkingen: